domingo, 2 de noviembre de 2014

[BOMBOLLES ESPECIALS]


Bombolles especials o bombolles de somni, podríem arribar a dir, i és que va ser una nit històrica a La Terrassa del Vi. Per començar un refresc tècnic de les grans diferències a les elaboracions entre Cava i Champagne, diem Cava per no complicar-nos la vida davant l’efervescència de DO de doble fermentació tradicional. Per aquesta ocasió tots els vins seleccionats eren Cava i Champagne.

En un Tast col·lectiu a cegues, sempre hi ha influències a tall de comentaris, gesticulacions o altres moviments que generen expectatives, falses o no, sobre el que hi ha a dins la copa, però encara que sigui en el procés d’anàlisi, compatir una copa Vi consisteix en una comunió social i d’amistat. Per tant, i ara és hora d’estar alerta, cal organitzar-nos bé, el caos és l’altre cara de la moneda de l’ordre, i la metodologia de la nit requeria certa concentració.

Proposem 6 Vins “Champagne o Caves”, per a 6 sis parelles, cada una tasta un vi diferent, i de forma que avança el tast, es mouen els vins per cada una de les parelles, de manera que al final, tots hem tastat el mateix, l’únic que en diferent ordre. Aquí no hi ha influència que valgui, si ho coneixes i ho sents pots interpretar-ho. Calia doncs, deixar-se d’especulacions i conduir-se a través de la màgia que tenen aquests Vins.


Finalment, l’excitació del descobriment, si algú ho va veure semblava l’anunci de Heineken, com nens el dia de reis. I és que l’alineació era antològica, feta per als humans amb contingut estrella. Gramona Celler Batlle 2002, Bollinger RD 2002, Piere Paillard Cran Cru Millessimé 2002, Piper-Heidsieck Rare 2002, Parxet 92 Aniversari, Louis Roderer Cristal 2002. Oooooooaaaalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Dir-vos que l’essència del joc era trobar els punts comú. Tots Millessimé 2002, excepte el Parxet Aniversari , per cert, el més econòmic i que pot competir amb la cara ben alta. Tots menys el Batlle són Chardonay i Pinot Noir, varietals per excel·lència en els Champagne de llarga criança i d’alt reconeixement mundial.
Els d’avui segurament estan a dins dels 10 millor escumosos al món. No cal dir gaire del cèlebre Cristal i dels seu mite rus, o de per què en James Bond beu Bollinger, clar exemple l’RD, i és si nosaltres tinguéssim llicencia per a ... també el beuriem a totes hores Bollinger. Piere Pallard, un petit elaborador de Bouzy, que només treballa amb Cru’s propis, fet que a les anyades dolentes dificulta la supervivència, i que és capaç de reptar de tu a tu als dos màgnifics esmentats o a el Piper-Heidsieck Rare 2002 que segons l’associació mundial d’escriptors i periodistes del vi, el qualifica com un dels 10 millors vins del món i és que és mineral digna de llibre, de les que fa escola.


Si volem saber quin és millor, serà difícil respondre, ja que les petites variacions són sotileses i totes subjectives. Donat que el nivell d’elaboració és molt alt en tots els casos només ens podem decidir per una debilitat emocional, sigui algú proper com Parxet o Gramona, un mediàtic o els increibles Rare 2002 i Piere Paillard. En fi, quina gran nit !!!!


No hay comentarios: