lunes, 25 de octubre de 2010

[ Visita Mas Candí ]

“Sol + Sol” és el nom d’un del Vins del “Celler Mas Candí” al “Penedès”, aquest es refereix a la transformació del llenguatge entre el “Sol”, el astre que ens il·lumina, i el “Sol” la terra que ens aporta l’origen.

Però realment per nosaltres, “Mas Candí” s’ha convertit en quelcom més que un Celler de Vi, és tot allò que aporta la Vinya, el sabor de la Terra després d’anys de pluges, de la calor del Sol, de les guerres d’Insectes, de la il·lusió que genera saber que els propis fills agafin aquest testimoni per seguir transmetent-lo amb humilitat, saviesa y bon fer.

Que un Pagès anònim no només transmeti els seus coneixements, sinó que a més procuri que la descendència aprengui de terres llunyanes, que tingui una mentalitat oberta al futur i que tot i que aquest sigui en molts casos arriscat transmet solidesa del territori.

Pagesos, fills de pagesos que treballen la terra, que estudien la terra i la seva diversitat són el responsables del deler de molts en una taula, i com aportar-hi el millor de cada “Vinya”.

I és així com neix “Mas Candí” els “Ramons”, la “Mercè”, en “Toni”, que després de treballar pels pares, que després de passar per la universitat i tecnificar el coneixement, uneixen les seves forces, les seves terres i les seves il·lusions per portar-les a la taula.

I els fills d’aquests, el “Desig”, els “Quatre Xarel·los”, les “Forques”, el Sol+Sol, el “Cava Mas Candi”, el “Can 28 Nandó”, que recupera varietats de raïm catalanes, o “l’Ovella Negra” són la personalització de tots aquest sentiments.

I és a través d’aquests, i amb l’ajuda dels Pares, que trepitjant la “Vinya”, el “Celler”, observant coses tant simples però necessàries com integrar el “Barret” al Vi, i a través del Tast que ens adonem de la importància del Sol + Sol.

Com anècdota podem explicar que comprovar el testimoni de la voluntat, varem ser uns privilegiats en realitzar un tast de 6 anyades del “Sol + Sol”, des del naixement de les il·lusions a la consoladització de la comercialització.

Ramon, Mercè i Toni, gràcies per la vostra hospitalitat y amabilitat, ens veu fer sentir com a casa, i volem dir-vos que “La Terrassa del Vi” també és casa vostra. Fins aviat.


"Sol Sol" es el nombre de uno de los Vinos del "Celler Mas Candí" al "Penedés", éste se refiere a la transformación del lenguaje entre el "Sol", el astro que nos ilumina, y el "Sol" la tierra que nos aporta el origen.

Pero realmente para nosotros, "Mas Candí" se ha convertido en algo más que una Bodega de Vino, es todo lo que aporta la Viña, el sabor de la Tierra después de años de lluvias, del calor del Sol, de las guerras de Insectos, de la ilusión que genera saber que los propios hijos cojan este testigo para seguir transmitiéndolo con humildad, sabiduría y buen hacer.

Que un Campesino anónimo no sólo transmita sus conocimientos, sino que además procure que la descendencia aprenda de tierras lejanas, que tenga una mentalidad abierta al futuro y que aunque este sea en muchos casos arriesgado transmite solidez del territorio.

Campesinos, hijos de campesinos que trabajan la tierra, que estudian la tierra y su diversidad son el responsables de la pasión de muchos en una mesa, y como aportar lo mejor de cada "Viña".

Y es así como nace "Mas Candí" los "Ramones", la "Mercè", en "Toni", que después de trabajar por los padres, que tras pasar por la universidad y tecnificar el conocimiento, unen sus fuerzas, sus tierras y sus ilusiones para llevarlas a la mesa.

Y los hijos de estos, el "Desig", el "Q X", las "Forques", el “Sol+Sol”, el "Cava Mas Candi", el "Can 28 Nandó", que recupera variedades de uva catalanas, o "la Oveja Negra" son la personalización de todos estos sentimientos.

Y es a través de estos, y con la ayuda de los Padres, que pisando la "Viña", la "Bodega", observando aspectos tan simples pero necesarias como integrar el "Sombrero" en el Vino, y a través de la Cata que nos damos cuenta de la importancia del Sol + Sol.

Como anécdota podemos explicar que pudimos comprobar el testimonio de la voluntad, fuimos unos privilegiados en realizar una cata de 6 añadas del "Sol + Sol", desde el nacimiento de las ilusiones a la consoladitzación de la comercialización.

“Ramón”, “Mercè” y “Toni”, gracias por vuestra hospitalidad y amabilidad, nos sentimos como en casa, y queremos deciros que "La Terrassa del Vi" también es vuestra casa. Hasta pronto.


No hay comentarios: