miércoles, 20 de octubre de 2010

TAST VINS BIODINÀMICOS



Que busco en un vi?

El dia 14/10 va tenir lloc en La Terrassa del Vi un tast de vins biodinàmics, un tast curiós en la qual repassem les claus de la filosofia biodi les seves curiositats i la seva història que no deixo indiferent a ningú.

Amb un convidat d'excepció com Toni Carbó un agricultor del Penedés que sent un gran respecte i segueix d’a prop el moviment biodinàmic a més d'elaborar grans vins en el Celler Mes Candi.

Els vins tastats van ser nacionals a pesar que on més vins bio trobem és a França, amb l'excepció del principi i el final es va començar amb dos Champagne i al final un Sauternes.

Els Champagne de André Beaufort, de Ambonnay unes 7 he que practica la bio des de 1971.
El primer va ser Polisy brut vintage 2006 un pinot noir que es va mostrar molt madur amb un carbònic molt fi i elegant, seguit del Millesime 2002 gran cru pinot noir i Chardonnay que semblava més jove que l'anterior, més viu, amb més carbònic, tastat a cegues tots pensem que era el mes jove .

Els negres tastats, comencem amb un Mas Estela 2006, interessant vi del Empordà, petit celler familiar de 16 h amb una producció d'unes 38.000 ampolles, va ser fundada en1989 per la família Soto – Dalmau.

Mes Estela 2006, va ser un dels vins millor valorats pel grup, un vi rodó, molt equilibrat, una grata sorpresa per a tots.

Els Paradetes 2007 vi de la Conca de Barbera, Celler Escoda Sanahuja , des de 2003 apliquen el mètode bio, empresa familiar Joan Ramón Escoda i Mª Carmen Sanahuja conreen 10 h de terreny d'oliveres, ametllers i vinyes, també una petita granja amb gallines, pollastres, galls d’indis, bens, vaques, cavalls, que els permet tenir el seu propi compost, sense residus químics.

Las Lamas 2003 uns dels millors vins del Bierzo de Cellers Descendents de J. Palacios, fundada en 1999 amb 27 h. Ricardo Pérez i Álvaro Palacios fan grans vins en els vessants de pissarra antigues amb el raïm Menciá.
No podem valorar aquest vi ja que l'ampolla no estava be, ”coses de la naturalesa” l'ampolla serà canviada i està pendent de tastar.

Seguidament tastem tres vins de Ronda, Màlaga a 900 metres d'altitud ens trobem amb Cellers F. Schatz. Federico prové d'Alemanya, amb 18 anys va arribar a Espanya per quedar-se i seguir la tradició familiar de fer vins respectant al màxim el cicle natural, plantant en Finca Sanguijuela varietats com Lemberger, Pinot noir, petit verdot, Chardonnay i Muscattrollinger.

Els seus vins tastas van ser:

Shatz Pinot Noir 2006 un vi fresc, amb tocs de fruits vermells llaminers.

Schatz Petit Verdot, va ser el més difícil d'entendre en el tast a cegues .

Finca Sanguijuela Conarte, un bon vi, li va costar expressar tot el que té dins, però a poc a poc es va ser obrint i va anar del millor de la nit.

Finalment després del sopar, amb les postres de xocolata un Sauternes del 2000 de Domini du Rousset-Peyraguey Cuvée Paradeigna , es va mostrar molt complex en nas, envolupant en boca i saborós, potser li falto una mica d'acidesa .

El tast es va realitzar un dia fruita segons el calendari lunar.

Que busco en un vi? Els vull naturals i sobretot, com els meus benvolguts amics, vull que em diguin la veritat, encara que discutim, que cada millesime sigui diferent.

¿Qué busco en un vino?

El día 14/10 tuvo lugar en La Terrassa del Vi un cata de vinos biodinámicos, una cata curiosa en la cual repasamos las claves de la filosofía biodi sus curiosidades y su historia que no dejo indiferente a nadie.

Con un invitado de excepción como Toni Carbón un agricultor del Penedés que siente un gran respeto y sigue de cerca el movimiento biodinámico además de elaborar grandes vinos en el Celler Mas Candi.

Los vinos catados fueron nacionales a pesar de que donde más vinos bio encontramos es en Francia, con la excepción del principio y el final se empezó con dos Champagne y al final un Sauternes.

Los Champagne de André Beaufort, de Ambonnay unas 7 he que practica la bio desde 1971.
El primero fue Polisy brut vintage 2006 un pinot noir que se mostró muy maduro con un carbónico muy fino y elegante, seguido del Millesime 2002 gran cru pinot noir y Chardonnay que parecía mas joven que el anterior mas vivo, con más carbónico, catado a ciegas todos pensemos de que era el mas joven .

Los tintos catados, empecemos con un Mas Estela 2006, interesante vino del Empordà, pequeña bodega familiar de 16 h con una producción de unas 38.000 botellas, fue fundada en1989 por la familia Soto – Dalmau.

Mas Estela 2006, fue uno de los vinos mejor valorados por el grupo, un vino redondo, muy equilibrado, una grata sorpresa para todos.

Les Paradetes 2007 vino de la Conca de Barbera, Celler Escoda Sanahuja , desde 2003 aplican el método bio, empresa familiar Joan Ramón Escoda y Mª Carmen Sanahuja cultivan 10 h de terreno de olivos, almendros y viñas, también una pequeña granja con gallinas, pollos, pavos, corderos, vacas, caballos, que les permite tener su propio compots, sin residuos químicos.

Las Lamas 2003 unos de los mejores vinos del Bierzo de Bodegas Descendientes de J. Palacios, fundada en 1999 con 27 h. Ricardo Pérez y Álvaro Palacios hacen grandes vinos en las laderas de pizarra antiguas con la uva Menciá.
No podemos valorar este vino ya que la botella no estaba bien,”cosas de la naturaleza” la botella será cambiada y está pendiente de catar.

Seguidamente catamos tres vinos de Ronda, Málaga a 900 metros de altitud nos encontramos con Bodegas F. Schatz. Federico proviene de Alemania, con 18 años llego a España para quedarse y seguir la tradición familiar de hacer vinos respetando al máximo el ciclo natural, plantando en Finca Sanguijuela variedades como Lemberger, Pinot noir, petit verdot, Chardonnay y Muscattrollinger.

Sus vinos catados fueron:

Shatz Pinot Noir 2006 un vino fresco, con toques de frutos rojos golosos.

Schatz Petit Verdot, fue el mas difícil de entender en la cata a ciegas .

Finca Sanguijuela Conarte, un buen vino, le costó expresar todo lo que tiene dentro, pero poco a poco se fue abriendo y fue de lo mejor de la noche.

Por último después de la cena, con el postre de chocolate un Sauternes del 2000 de Domine du Rousset- Peyraguey Cuvée Paradeigna , se mostro muy complejo en nariz, envolvente en boca y sabroso, quizás le falto algo de acidez .

La cata se realizo un día fruta según el calendario lunar.

¿Que busco en un vino? Los quiero naturales y sobre todo, como mis queridos amigos, quiero que me digan la verdad, aunque discutamos, que cada millesime sea distinta.





No hay comentarios: