sábado, 15 de mayo de 2010

[ TAST VINS KOSHER ]

El passat 15 de Març va tenir lloc una altre trobada del nostre grup de cata, el tema escollit va ser “Vins Kosher”, per a tal esdeveniment vam tenir la gran sort de contar amb Moises Kohen, soci de Elviwines, propietaris de diversos cellers dedicats exclusivament a la producció i comercialització de vins i caves Kosher.

Durant la recepció dels membres del grup es va servir el cava ADAR, un cava tradicional amb les 3 varietats típiques. El tasta es va desenvolupar en dues fases. Una primera en la qual es van provar, a cegues, 6 vins de 5 D.O. diferents d'Espanya i altre vi forà, i en la qual es va reptar als participants a endevinar la D.O. i el país del vi estranger. A més se'ls va indicar que els vins tastats tenien una característica en comuna que també havien d'endevinar. Aquesta fase va ser molt divertida, doncs va haver gran discussió entre els membres. El resultat del tast va ser curiós, cap participant va endevinar les 6 D.O.s, el que ens va donar un bany d'humilitat.

Els vins tastats van ser:

- Makor 2007. D.O. Utiel. 85% Bobal i 15% Cabernet Sauvignon
- Matís 2008. D.O. La Rioja. 100% Tempranillo
- Adar 2007. D.O. Ribera del Jucar. Bobal, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Verdot
- Flor de Primavera 2007. D.O. Montsant. 30% Garnacha, 30% Cabernet Sauvignon, Cariñena i Tempranillo.
- Chateau Matras de Saint Emilion Gran Cru Classé 2006. « El forà ». Merlot i Cabernet Franc
- El26, del que es van tastar les anyades 2005 i 2006. D.O. Priorat. Cabernet Sauvignon, Garnatxa i Sirah.

La segona fase del tast, va ser protagonitzada per Moises, en la qual ens va il·lustrar sobre la cultura Kosher. Segons wikypedia: “L'etiqueta casher (encara que és més freqüent la paraula kosher) que reben certs productes alimentosos indica que aquests productes respecten els preceptes de la religió jueva, i que per tant es consideren purs i aptes per a ser ingerits pels practicants d'aquesta religió”. Moises ens va explicar que els seus vins no són exclusivament per a jueus i ens va desmitificar algunes falses veritats. També ens va descriure el mètode de vinificación RavNet®, paraula que ve de Ravino i de Network, o sigui, xarxa (referint-se a la informàtica), doncs gran part de la producció dels vins dels cellers de Elviwines, es controla mitjançant sistemes informàtics de gran complexitat.

Una de les principals conclusions del tast va ser la gran evolució de tots els vins, doncs al poc temps d'estar en copa, semblaven vins diferents. La valoració dels vins va ser la següent, per ordre de preferència: El26 2005, El26 2006, Flor de Primavera, Château Matras, Adar, Makor i Matís.

Volem agrair especialment a Moises la seva companyia i per acostar la cultura Kosher al nostre grup.

El pasado 15 de Marzo tuvo lugar otro encuentro de nuestro grupo de cata, el tema escogido fue “Vinos Kosher”, para tal evento tuvimos la gran suerte de contar con Moises Kohen, socio de Elviwines, propietarios de varias bodegas dedicadas exclusivamente a la producción y comercialización de vinos y cavas Kosher.

Durante la recepción de los miembros del grupo se sirvió el cava ADAR, un cava tradicional con las 3 variedades típicas. La cata se desarrolló en dos fases. Una primera en la que se probaron, a ciegas, 6 vinos de 5 D.O. diferentes de España y otro vino foráneo, y en la que se retó a los participantes a adivinar la D.O. y el país del vino extranjero. Además se les indicó que los vinos catados tenían una característica en común que también debían adivinar. Esta fase fue muy divertida, pues hubo gran discusión entre los miembros. El resultado de la cata fue curioso, ningún participante adivinó las 6 D.O.s, lo que nos dio un baño de humildad.

Los vinos catados fueron:

- Makor 2007. D.O. Utiel. 85% Bobal y 15% Cabernet Sauvignon
- Matiz 2008. D.O. La Rioja. 100% Tempranillo
- Adar 2007. D.O. Ribera del Jucar. Bobal, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot y Petit Verdot
- Flor de Primavera 2007. D.O. Montsant. 30% Garnacha, 30% Cabernet Sauvignon, Cariñena y Tempranillo.
- Chateau Matras de Saint Emilion Gran Cru Classé 2006. « El foráneo ». Merlot y Cabernet Franc
- EL26, del que se cataron las añadas 2005 y 2006. D.O. Priorat. Cabernet Sauvignon, Garnatxa y Sirah.

La segunda fase de la cata, fue protagonizada por Moises, en la que nos ilustró sobre la cultura Kosher. Según wikypedia: “La etiqueta casher (aunque es más frecuente la palabra kosher) que reciben ciertos productos alimenticios indica que dichos productos respetan los preceptos de la religión judía, y que por tanto se consideran puros y aptos para ser ingeridos por los practicantes de dicha religión”. Moises nos explicó que sus vinos no son exclusivamente para judíos y nos desmitificó algunas falsas verdades. También nos describió el método de vinificación RavNet®, palabra que viene de Ravino y de Network, o sea, red (refiriéndose a la informática), pues gran parte de la producción de los caldos de las bodegas de Elviwines, se controla mediante sistemas informáticos de gran complejidad.

Una de las principales conclusiones de la cata fue la gran evolución de todos los vinos, pues al poco tiempo de estar en copa, parecían vinos diferentes. La valoración de los vinos fue la siguiente, por orden de preferencia: EL26 2005, EL26 2006, Flor de Primavera, Château Matras, Adar, Makor y Matiz.

Queremos agradecer especialmente a Moises su compañía y por acercar la cultura Kosher a nuestro grupo.

No hay comentarios: