miércoles, 19 de mayo de 2010

[ AMARA’T DE GUADIANA! ]

Aquest és el títol de l’últim tast de La Terrassa del Vi (13 de maig 2010). L’objectiu era conèixer una mica més una zona vitivinícola molt important d’Espanya, la segona en producció, però encara molt desconeguda. Ja sabeu que a nosaltres ens agrada divertir-nos i descobrir, os sigui que ens vam posar mans a l’obra i vam gaudir.

La persona que es va encarregar de muntar el tast per a la resta del grup ho va tenir difícil perquè no hi ha molts llocs on adquirir vins extremenys a Catalunya i també reconeixem que tampoc teníem massa informació. Volem agrair el tracte amabilíssim rebut per part de les bodegues extremenyes amb les que vam contactar i dir-los que encara ens resten vins per tastar que ens reservem per una altra ocasió amb molt d’interès. En aquesta primera incursió, que no serà la darrera, per les vinyes d’Extremadura ens vam centrar en tres bodegues: Viña Santa Marina, Bodegas Peña del Valle i Pago los Balancines.

Vam escollir tres vins blancs, un de cada productor. Suerte del Rey Gewürztraminer 2009, de Bodegas Peña del Valle, Viognier vendimia tardía 2006, de Viña Santa Marina i Alunado 2008 de Pago los Balancines. Tots tres ens van agradar i sorprendre. Tres monovarietals diferents, de raïms tan diferents, cultivats en un terreny fabulós i amb un resultat més que notable.

I també vam tastar un negre de cada casa. Vam començar amb un ull de llebre reserva de Viña Santa Marina, el seu Torremayor de 2004. Vam seguir amb Peña del Valle Syrah, un vi jove de 2009 que promet molt al nostre parer. I vam finalitzar el tast amb Huno Matanegra de Pago los Balancines, un coupage de Cabernet Sauvignon, Tempranillo iy Merlot de 2007 que va posar la cirereta a aquesta iniciació a les bodegues extremenyes. Som conscients de què ens queda molt camí per recórrer per les extenses terres d’Extremadura, però això no ens espanta sinó que és un repte per a La Terrassa del Vi que està disposada a continuar amarant-se de Guadiana. Us apunteu?

¡Empápate de Guadiana!

Este es el título de la última cata de La Terrassa del Vi (13 de mayo 2010). El objetivo era conocer un poco más una zona vitivinícola muy importante de España, la segunda en producción, pero todavía muy desconocida. Ya sabéis que a nosotros nos gusta divertirnos y descubrir, o sea que nos pusimos manos a la obra y disfrutamos.

La persona que se encargó de montar la cata para el resto del grupo lo tuvo difícil porque no hay muchos caldos extremeños asequibles de adquirir en Cataluña y reconocemos que además teníamos poca información. Queremos agradecer el trato amabilísimo que recibimos de las bodegas extremeñas con las que contactamos y decirles que nos quedaron vinos por catar que reservamos para otra ocasión con mucho cariño. En esta primera incursión, que no será la última, por los viñedos de Extremadura nos centramos en tres bodegas: Viña Santa Marina, Bodegas Peña del Valle y Pago los Balancines.

Escogimos tres vinos blancos, uno de cada productor. Suerte del Rey Gewürztraminer 2009, de Bodegas Peña del Valle, Viognier vendimia tardía 2006, de Viña Santa Marina y Alunado 2008 de Pago los Balancines. Los tres gustaron y sorprendieron. Tres monovarietales distintos, de uvas tan diferentes, cultivados en un terreno fabuloso y con un resultado más que notable.

Y también catamos un tinto de cada casa. Empezamos con un tempranillo reserva de Viña Santa Marina, su Torremayor de 2004. Seguimos con Peña del Valle Syrah, un vino joven de 2009 que promete mucho a nuestro entender. Y finalizamos la cata con Huno Matanegra de Pago los Balancines, un coupage de Cabernet Sauvignon, Tempranillo y Merlot de 2007 que puso la guinda a esta iniciación a las bodegas extremeñas. Somos conscientes de que nos queda mucho camino por recorrer por las extensas tierras de Extremadura, pero eso no nos asusta sino que es un reto para La Terrassa del Vi que está dispuesta a seguir empapándose de Guadiana. ¿Os apuntáis?

No hay comentarios: