sábado, 23 de enero de 2010

[ VINS ÚNICS PER A PERSONES ÚNIQUES ]

Com cada mes el grup de tast es reuneix per a gaudir d'una vetllada on el vi és el protagonista.
Cadascun tenim un prisma molt diferent de veure que és un vi únic, en aquest cas aquests van ser els vins tastats:

- Cim de cel 2006 blanc Andorrà Varietat: Gewürztraminer


- Gorvia blanc 2007 D.O. Monterrei Varietat: Dona Blanca

- Gorvia tinto 2006 D.O. Monterrei Varietat: Mencia, Bastardo i Caiño

- Goliardo Caiño tinto 2007 D.O. Rias Baixas Varietat: Caiño

- Rubaiyat 2005 tinto V.T. Contraviesa

- Alpujarra Varietat: Syrah

- Bruñal 2004 tinto V.T. Arribis del Duero Varietat: Bruñal

Cim de cel una pena no haver pogut disposar d'un altra ampolla se'ns va fer curt, notes a guix i fons herbaci, en boca una mica curt, sorprenent evolució en copa.

Gorvia blanc, ens va sorprendre pel seva alta mineralitat amb estructura potent i potència continguda de gran vi ben elaborat, omple la boca.

Gorvia tinto, gran sensació de salinitat, vi realment curiós per als quals no estem acostumats als tints atlàntics, crec que havíem que haver-lo decantat ja que al final va millor molt en copa.

Goliardo, desgraciadament algunes vegades ens pot sortir una ampolla defectuosa, però ja disposarem d’ una altra per a poder comentar-lo.

Rubaiyat,amb la seva Syrah ens mostra un vi amb certa reducció al principi que es dissipa i deixa pas a la fruita confitada, balsàmic i especiat, pas sedós i llarg recorregut en boca.

Bruñal, vi únic en el món amb més de 2 hores de decantació encara es mostrava tancat, segons Jesús: El seu nas ens aporta matisos minerals amb un fons fruital del bosc tant vermells com negres, les seves notes torrades ens parlen d'un torrat exquisit, i de la seva fusta bé integrada en tot el conjunt. En boca és ampli potent i educat amb una bona acidesa i un taní amb caràcter, el seu record ens retorna altra vegada a la fruita madura i torrats, amb un recorregut llarg i durador, aquest vi tanca un equilibri difícil d'oblidar.

Vull agrair a Jose Luis Mateo de celler Quinta da Muradella la gran atenció que ha tingut amb el grup, una persona amb majúscules i que vull personalment agrair, tota l'ajuda mostrada . També a Joaquin de la botiga "La Fastuska" per la seva atenció i poder fer-nos arribar Bruñal a les nostres mans.
I a tot el grup " La Terrassa del Vi" per una fantàstica vetllada.

Como cada mes el grupo de cata se reúne para disfrutar de una velada donde el vino es el protagonista.
Cada uno tenemos un prisma muy diferente de ver que es un vino único, en este caso estos fueron los vinos catados:

- Cim de cel 2006 blanco Andorrano Variedad: Gewürztraminer

- Gorvia blanco 2007 D.O. Monterrei Variedad: Dona Blanca

- Gorvia tinto 2006 D.O. Monterrei Variedad: Mencia, Bastardo y Caiño

- Goliardo Caiño tinto 2007 D.O. Rias Baixas Variedad: Caiño

- Rubaiyat 2005 tinto V.T. Contraviesa - Alpujarra Variedad: Syrah

- Bruñal 2004 tinto V.T. Arribes del Duero Variedad: Bruñal

Cim de cel una pena no haber podido disponer de otra botella se nos hizo corto, notas a tiza y fondo herbáceo, en boca algo corto, sorprendente evolución en copa.

Gorvia blanco, nos sorprendió por su alta mineralidad con estructura potente y potencia contenida de gran vino bien elaborado, llena la boca.

Gorvia tinto , gran sensación de salinidad, vino realmente curioso para los que no estamos acostumbrado a los tintos atlánticos, creo que teníamos que haberlo decantado ya que al final mejoro mucho en copa.

Goliardo, desgraciadamente algunas veces nos puede salir una botella defectuosa, pero ya dispondremos de otra para poder comentarlo.

Rubaiyat,con su Syrah nos muestra un vino con cierta reducción al principio que se disipa y deja paso a la fruta confitada, balsámico y especiado, paso sedoso y largo recorrido en boca.

Bruñal, vino único en el mundo con más de 2 horas de decantación aún se mostraba cerrado, según Jesús: Su nariz nos aporta matices minerales con un fondo frutillos del bosque tanto rojos como negros, sus notas tostadas nos hablan de un tueste exquisito, y de su madera bien integrada en todo el conjunto. En boca es amplio potente y educado con una buena acidez y un tanino con carácter, su recuerdo nos devuelve otra vez a la fruta madura y tostados, con un recorrido largo y duradero este vino cierra un equilibrio difícil de olvidar.

Quiero agradecer a José Luis Mateo de bodega Quinta da Muradella la gran atención que ha tenido con el grupo, una persona con mayúsculas y que quiero personalmente agradecer, toda la ayuda mostrada. También a Joaquín de la tienda "La Fastuska" por su atención y poder hacernos llegar Bruñal a nuestras manos.
Y a todo el grupo " La Terrassa del Vi" por una velada fantástica.




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