martes, 15 de diciembre de 2009

[ CATA "PER PARELLES" ]

La cata de Desembre la va organitzar el nostre company Manolo, el títol que li va donar va ser “PER PARELLES” i això va indicar que els vins es cateven per parelles per a intentar endevinar la varietat de raïm, sabent que són monovarietals, l'anyada i la zona.
La primera parella eren dos vins blancs de la varietat Chardonnay, un de Califòrnia (Hudson Wine Yard Carneros Chardonnay 2006) i l'altre de Nova Zelanda (Felton Road 2007), aquest vi amb tap de rosca, el que ja dóna una idea de la zona. La majoria del grup aposten per dues varietats: Sauvignon Blanc i Chardonnay i per dues zones: Califòrnia i Nova Zelanda.
En la següent parella hi ha un llorigó, un és monovarietal de Merlot (Shafer Merlot 2005) i l'altre duu un 75% de Merlot i un 25% de Cabernet Sauvignon (Chateau de Reignac 2005) no es descobreix el llorigó però la majoria aposten per la Cabernet en el vi francès.
En la tercera parella es presenten dos monovarietals, però de diferent raïm, de la mateixa zona de Califòrnia, Philip Togui Cabernet Sauvignon 1997 i el qual va ser l'estrella de la nit, Shafer Relentless 2004, un Syrah espectacular. El celler Shafer va ser el que més va impressionar per la seva qualitat, encara que l'estrella inicial era el Philip Togui que en aromes es va quedar una mica curt, no va transmetre el que d'ell s'esperava, encara que en boca si que va deixar bones sensacions.
Com a vi per a postres vam provar un vi de Castella-Lleó (Zamora), Un de Liberalia 2008, de les varietats Moscatel i un poc de Albillo que encara que una mica curt en boca té una expressió en nas brutal, un vi fàcil per beure, amb baixa graduació alcohòlica i amb un preu assequible.

La cata de diciembre la organizó nuestro compañero Manolo, el titulo que le dio era “POR PAREJAS” y esto indicó que los vinos se catan por parejas para intentar adivinar la variedad de uva, sabiendo que son monovarietales, la añada y la zona.
La primera pareja eran dos vinos blancos de la variedad Chardonnay, uno de California (Hudson Wine Yard Carneros Chardonnay 2006) y el otro de Nueva Zelanda (Felton Road 2007), este vino con tapón de rosca, lo que ya da una idea de la zona. La mayoría del grupo apuestan por dos variedades: Sauvignon Blanc y Chardonnay y por dos zonas: California y Nueva Zelanda.
En la siguiente pareja hay un gazapo, uno es monovarietal de Merlot (Shafer Merlot 2005) y el otro lleva un 75% de Merlot y un 25% de Cabernet Sauvignon (Chateau de Reignac 2005) no se descubre el gazapo pero la mayoría apuestan por la Cabernet en el vino francés.
En la tercera pareja se presentan dos monovarietales, pero de distinta uva, de la misma zona de California, Philip Togui Cabernet Sauvignon 1997 y el que fue la estrella de la noche, Shafer Relentless 2004, un Syrah espectacular. La bodega Shafer fue la que más impresionó por su calidad, aunque la estrella inicial era el Philip Togui que en aromas se quedó algo corto, no transmitió lo que de él se esperaba, aunque en boca si que dejo buenas sensaciones.
Como vino de postre probamos un vino de Castilla y León (Zamora), Uno de Liberalia 2008, de las variedades Moscatel y un poco de Albillo que aunque algo corto en boca tiene una expresión en nariz brutal, un vino fácil de beber, con baja graduación alcohólica y con un precio asequible.


No hay comentarios: