domingo, 29 de noviembre de 2009

[ EXPERIÈNCIES EXCEPCIONALS ]

Cada cata a cegues és una caixa de sorpreses, l'organitzador posa set ampolles tapades i l’única pista és que totes les ampolles són del mateix celler i aquest celler és nacional. Comencen les càbales per intentar endevinar que celler té potencial per a fer set vins diferents, les apostes quan comença la cata van para Abadia Retuerta, al tercer o quart vi i per descarti es mira a Catalunya i altra vegada per descarti cap a Castell de Perelada, efectivament són els vins d'aquest celler però ningú s'imagina que són la col·lecció Experiències Excepcionals, des del primer a l’últim.

Una cata que en aquest moment es molt difícil d'aconseguir. Cada any en Castell de Perelada elaboren petites quantitats de vins diferents no destinats a la comercialització i amb ells estudien la influència de diversos factors com el tipus de terreny, el reg, barriques,exposició solar,exposició a la Tramontana etc etc, entre aquests vins alguns so d'una qualitat extraordinària i passen a formar part de la col·lecció Experiències Excepcionals d’edició limitadíssima,a data d'avui han sortit al mercat set que són els quals vem catar ahir:

- Ex Ex 1.- Un coupage de Cabernet Sauvignon (60%) Merlot (25%) i Garnacha (15%) de l'anyada del 98, un vi que encara està molt viu i que té una gran acidesa.
- Ex Ex 2.- Monovarietal de Cabernet Sauvignon del 98, amb vida per davant, una mica vegetal, sotabosc i balsàmics. Sorprèn la graduació d'alcohol 16%.
- Ex Ex 3.- Monovarietal de Syrah de l'any 99, destaca pels seus tanins dolços i la quantitat de fruita negra.
- Ex Ex 4.- Monovarietal de Syrah de l'any 2001,aquesta en la seva màxim rendiment, una delícia d'equilibri i elegància.
- Ex Ex 5.- És un coupage de Merlot(53%) Cabernet (32%) Garnacha(10%)i Syrah (5%) Aquest vi sva sortir al mercat en un estoig de dues ampolles, una va fer la criança en roure francès i l’altre en roure americà.
- Ex Ex 6.- Monovarietal de Syrah de l'any 2004 de la Finca Garbet, en aquest vi el celler va estudiar la incidència de la Tramontana en la vinya.
- Ex Ex 7.- Monovarietal de Monastrell de l'any 2005, per a la majoria el millor de totes les experiències, una meravella de Monastrell.

Per últim i per a més sorpresa va sortir un Finca Garbet del 2004 per al sopar, un vi extraordinari, el top del celler, coupage de Cabernet Sauvignon i Syrah.

Gràcies al nostre company Jordi per organitzar aquesta cata tan sorprenent i enhorabona al celler Castell de Perelada.

Cada cata a ciegas es una caja de sorpresas, el organizador pone siete botellas tapadas y la única pista es que todas las botellas son de la misma bodega y dicha bodega es nacional. Empiezan las cabalas por intentar adivinar que bodega tiene potencial para hacer siete vinos diferentes, las apuestas cuando empieza la cata van para Abadia Retuerta, al tercer o cuarto vino y por descarte se mira a Cataluña y otra vez por descarte hacia Castell de Perelada, efectivamente son los vinos de esta bodega pero nadie se imagina que son la colección Experiencias Excepcionales, desde el primero al ultimo.

Una cata que en este momento en muy difícil de conseguir. Cada año en Castell de Perelada elaboran pequeñas cantidades de vinos diferentes no destinados a la comercialización y con ellos estudian la influencia de varios factores como el tipo de terreno, el riego, barricas, exposición solar, exposición a la Tramontana etc etc, entre estos vinos algunos son de una calidad extraordinaria y pasan a formar parte de la colección Experiencias Excepcionales de edición limitadísima, a fecha de hoy han salido al mercado siete que son los que catamos ayer:
- Ex Ex 1.- Un coupage de Cabernet Sauvignon (60%) Merlot (25%) y Garnacha (15%) de la añada del 98, un vino que todavía esta muy vivo y que tiene una gran acidez.
- Ex Ex 2.- Monovarietal de Cabernet Sauvignon del 98, con vida por delante, algo vegetal, sotobosque y balsamicos. Sorprende la graduación de alcohol 16%.
- Ex Ex 3.- Monovarietal de Syrah del año 99, destaca por sus taninos dulces y la cantidad de fruta negra.
- Ex Ex 4.- Monovarietal de Syrah del año 2001,esta en su máximo rendimiento, una delicia de equilibrio y elegancia.
- Ex Ex 5.- Es un coupage de Merlot(53%) Cabernet (32%) Garnacha(10%)y Syrah (5%).Este vino salió al mercado en un estuche de dos botellas, una hizo la crianza en roble francés y otra en roble americano.
- Ex Ex 6.- Monovarietal de Syrah del año 2004 de la Finca Garbet, en este vino la bodega estudio la incidencia de la Tramontana en la viña.
- Ex Ex 7.- Monovarietal de Monastrell del año 2005,para la mayoria el mejor de todas las experiencias, una maravilla de Monastrell.


Por ultimo y para mas sorpresa salio un Finca Garbet del 2004 para la cena, un vino extraordinario, el top de la bodega, coupage de Cabernet Sauvignon y Syrah.

Gracias a nuestro compañero Jordi por organizar esta cata tan sorprendente y enhorabuena a la bodega Castell de Perelada.

No hay comentarios: