viernes, 28 de febrero de 2014

[HERETAT OLLER DEL MAS, PROYECCIÓN DE FUTURO]

A veces a lo que tenemos muy cerca no le damos la importancia que se merece, eso nos pasa con la D.O. Pla del Bages y concretamente con la bodega Heretat Oller del Mas en las afueras de Manresa, a un tiro de piedra de nuestra ciudad.
Hace unos días el grupo La Terrassa del Vi cumplimos con la invitación que nos hizo llegar dicha bodega. Una bodega con mucha historia (castillo incluido) y vinos muy interesantes. De la mano de Marc Maldonado, director comercial, hicimos una de las visitas más interesantes que se pueden dar. Poder catar vinos de las barricas que todavía tienen que hacerse es un lujo, y si además puedes catar el mismo vino en diferentes formas de crianza (acero, madera, tinaja y huevo de cerámica) eso ya es un lujazo.
Pero sin duda la apuesta más firme de la bodega es por la variedad autóctona, el  Picapoll Negre, de la que ya han sacado al mercado un monovarietal, un vino estilo Borgoña con mucha elegancia. Muy interesante puede ser el blanco de la añada 2013, una mezcla de Picapoll Blanc y Picapoll Negre vinificado en blanco.
La bodega está inmersa en un proyecto de enoturismo, está en trámites para poder construir un hotel y así poder recibir visitas con más tiempo.





A vegades no donem la importància que es mereixen les coses perquè les tenim més a prop. Això ens passa amb la D.O. Pla del Bages i concretament amb el celler Heretat Oller del Mas a les afores de Manresa, ben al costat de la nostra ciutat.
Fa uns dies el grup La Terrassa del Vi vam complir amb la invitació que ens havia fet aquest celler. Un celelr amb molta història (castell inclòs) i vins molt interessants. De la mà de Marc Maldonado, director comercial, vam fer una de les visites más interessants que es poden donar. Poder catar vins de les barriques que encara han de fer-se és un luxe, i si a més a més pots catar el mateix vi en diverses formes de criança (acer, fusta, tenalla i ou de ceràmica) això és un superluxe.
Però sens dubte, l'aposta més ferma del celler és per la varietat autòctona, el  Picapoll Negre, de la qual ja han posat al mercat un monovarietal, un vi estil Borgonya amb molta elegància. Molt interessant pot ser el blanc de la anyada 2013, una barreja de Picapoll Blanc i Picapoll Negre vinificat en blanc.
El celler està inmers en un projecte d'enoturisme, està en tràmits per poder construir un hotel i així poder rebre visites amb més temps.

No hay comentarios: