domingo, 8 de diciembre de 2013

[ FIESTA DEL CAVA 2013, MANRESA ]


Como cada año por estas fechas el Petit Celler celebró la Fiesta del Cava 2013 en el Teatro Kursaal de Manresa el sábado 29 de Noviembre, una oportunidad única para conocer y catar las últimas novedades de los espumosos.
En esta ocasión, a la presentación habitual de los espumosos por parte de las bodegas, el Petit Celler nos sorprendió celebrando cinco Masterclass en las que unos pocos privilegiados pudimos catar cavas y champagnes de gran calidad.

En la primera Masterclass la bodega Torello Mata presentó una vertical del cava Kripta de las añadas 2001,2003,2005 y 2007.La segunda estuvo dedicada al Champagne, se cataron algunos espumosos de las bodegas Baron Fuentè y Henri Giraud. En la tercera Masterclass, Ton Mata de Recaredo nos presentó una vertical del mítico cava Turo d'en Mota, se cataron las cuatro añadas que han salido al mercado, 1999, 2000, 2001 y 2002.
Por la tarde tuvo lugar la cuarta Masterclass, en esta cata Xavier Gramona nos ofreció sus nuevos cavas Enoteca que salen al mercado este mes de diciembre con mas de 13 años de crianza. También se cataron las añadas 2001, 2002 y 2004 del cava Celler Batlle, de ellos, el 2001 particularmente agradó a los miembros de nuestro grupo que pudieron disfrutar del evento. La última Masterclass, la llevó a cabo el televisivo Marcel Gorgori, deleitando a los participantes con un maridaje de cavas con música clásica, como ejemplo de sus emparejamientos tuvo mucha aceptación el primero, un cava joven,con una fragmento de una pieza de Rimsky Korsakov en la que los agudos de los violines se mezclaban con las notas ácidas y afrutadas del cava. 
Si además sumamos los cavas que se podían catar en la sala principal de la fiesta nos queda una gran sensación de esta fiesta de espumosos.
Enhorabuena al Petit Celler por hacernos participes de esta fiesta.




Com cada any per aquestes dates, el Petit Celler va celebrar la Festa del Cava 2013 al Teatre Kursaal de Manresa dissabte 29 de novembre, una oportunitat única per conèixer i catar les últimes novetats d'espumosos.
En aquesta ocació, a la presentació habitual dels espumosos per part dels cellers, el Petit Celler ens va sorprendre celebrant cinc Masterclass en les quals uns pocs privilegiats vam poder catara caves i champagnes de gran qualitat.
A la primera Masterclass, la bodega Torelló Mata va presentar una vertical del cava Kripta de les anyades 2011, 2003, 2005 i 2007. La segona va estar dedicada al champagne i es van catar alguns espumosos dels cellers Baron Fuenté i Henri Giraud. A la tercera Masterclass, Ton Mata, de Recaredo, ens va presentar una vertical del mítica cava Turó d'en Mota. Es van catar les quatre anyades que han sortit al mercat, 1999, 2000, 2001 i 2002.
A la tarda, va tenir lloc la quarta Masterclass. En aquesta cata Xavier Gramona ens va oferir els seus nous caves Enoteca que surten al mercat aquest mes de desembre amb més de 13 anys de criança. també es van catar les anyades 2011, 2002 i 2004 del cava Celler Batlle. El 2001 va agradar particularment als membres de La Terrassa del Vi que van poder gaudir de l'acte. L'última Masterclass, va anar a càrrec del televisiu Marcel Gorgori, delectant els participants amb un maridatge de caves amb música clàssica. Com exemple dels seus emparellaments va tenir molta acceptació el primer, un cava jove, amb un fragment d'una peça de Rimsky Korsakov en la qual les notes agudes dels violins es barrejaven amb les notes àcides i afruitades del cava.
Si a més sumem els caves que es podien catar a la sala principal de la festa ens queda un gran regust d'aquesta festa d'escumosos.
Enhorabona al Petit Celler per fer-nos partícips d'aquesta festa.


No hay comentarios: