miércoles, 15 de diciembre de 2010

[ SOPAR NADAL 2010 ]Com passa el temps! Ja és el tercer Nadal que estem junts en el grup de tast, sembla que va ser ahir que ens ajuntem per fer el primer tast. Encara que en aquesta ocasió la dita no va ser total, ens faltava una branca de l'arbre i tots ho trobem a faltar.
Suposem que l'experiència és un grau i per això aquest any ens organitzem millor per portar els vins, cada parella un magnum, però per no portar tots negres o blancs, un sorteig i a gaudir.
El primer a sortir a escena va ser un cava del Celler Nadal, Gran Salvatge G.R. 2002, el celler solament elabora aquest cava de llarga criança en format magnum, la característica mes destacada són la fruita seca que surten tant en nas com en boca.
El segon va venir va ser un blanc que tots coneixíem però que sent un tast a cegues despisto bastant, es tracta de Predouzos 2006, des de la ultima vegada que ho tastem li ha baixat l'acidesa, no obstant això segueix estant a una gran altura.
El tercer vi va ser el primer negre, Castillo de Ygay Reserva Especial 2001 de cellers Marquis de Murrieta, és un clàssic de La Rioja, però en aquesta anyada la fruita té mes protagonisme que en anteriors, destaca per a bé la seva gran acidesa que farà que aquest vi tingui molta vida.
Com ultimo negre i la traca final va ser un Vega Sicília Valbuena 5º 2004, ningú ho va encertar! un vi que sembla que ho embotellessin ahir (i a més en magnum), elegant i equilibrat.
Per a les postres el dolç de Chivite 125 Verema*Tardia 2006, un vi que no cansa i no embafa, un dels millors moscatells del país.
Tots aquests vins acompanyats pel gran fer de la cuina del restaurant La Terrassa del Museu. Esperem que en anys propers puguem seguir gaudint d'aquest sopar de Nadal juntament amb les nostres parelles.


¡Cómo pasa el tiempo! Ya es la tercera Navidad que estamos juntos en el grupo de cata, parece que fue ayer que nos juntamos para hacer la primera cata. Aunque en esta ocasión la dicha no fue total, nos faltaba una rama del árbol y todos lo echamos de menos.
Suponemos que la veteranía es un grado y por eso este año nos organizamos mejor para traer los vinos, cada pareja un magnum, pero para no traer todos tintos o blancos, un sorteo y a disfrutar.
El primero en salir a escena fue un cava del Celler Nadal, Gran Salvatge G.R. 2002, la bodega solo elabora este cava de larga crianza en formato magnum, la característica mas destacada son los frutos secos que salen tanto en nariz como en boca.
El segundo vino fue un blanco que todos conocíamos pero que siendo una cata a ciegas despisto bastante, se trata de Predouzos 2006, desde la ultima vez que lo catamos le ha bajado algo la acidez, sin embargo sigue estando a una gran altura.
El tercer vino fue el primer tinto, Castillo de Ygay Reserva Especial 2001 de bodegas Marques de Murrieta, es un clásico de La Rioja, pero en esta añada la fruta tiene mas protagonismo que en anteriores, destaca para bien su gran acidez que hará que este vino tenga mucha vida.
Como ultimo tinto y la traca final fue un Vega Sicilia Valbuena 5º 2004, ¡nadie lo acertó! un vino que parece que lo embotellaran ayer (y además en magnum), elegante y equilibrado.
Para el postre el dulce de Chivite 125 Vendimia Tardia 2006, un vino que no cansa y no empalaga, uno de los mejores moscateles del país.
Todos estos vinos acompañados por el gran hacer de la cocina del restaurante La Terrassa del Museu. Esperamos que en años próximos podamos seguir disfrutando de esta cena de Navidad junto con nuestras parejas.No hay comentarios: