viernes, 25 de septiembre de 2009

[ VISITA A LA CASA DEL VINO REAL Y MUSEO BODEGA EN BUDAPEST (HUNGRIA) ]

Estando de vacaciones en Budapest tuvimos la oportunidad de acercarnos hasta la Casa del Vino Real y Museo Bodega húngaro ,ubicada en el barrio del Castillo de Budapest a escasos metros de la Iglesia de San Matias .
En el laberinto de pasillos que lo componen se pueden ver expuestos y listos para su venta mas de 80 clase de vinos que se pueden probar libremente.

22 zonas vinicolas repartidas por el territorio húngaro, casi todas más al oeste del pais, nos muestran una gran variedad de vinos, blancos,tintos,rosados,cavas y los afamados dulces de Tokaj, que está a 200km de Budapest y hace frontera con Ucrania y Eslovaquia.

El personal del museo es muy atento, nos prepararon una cata y pudimos degustar 6 tipos de vino,los blancos con barrica, nos sorprendieron bastante por su carácter y personalidad, muy marcado por ese paso por maderas nobles.A los tintos todavia les queda un largo recorrido,no es pais de mucho calor, hasta -18º en invierno y unos 25º verano,pero,según nos estuvieron contando se esta notando mucho en Hungria el cambio climático, estos últimos años + 35º de temperatura algunos dias de verano, algo impensable hace ya algunos años y que beneficiará mucho a la viña.Los dulces de Tokaj,Furmint, Muscat lunel y Aszú, son los tres tipos de variedad que probamos de vinos dulces, que vamos a contar de ellos, excepcionales!!!

Queda pendiente un recorrido por Tokaj y sus paises vecinos que seguro nos sorprenderá gratamente.
Estant de vacances a Budapest vam tenir l'oportunitat d'acostar-nos fins a la Casa del Vi Reial i Museu Celler hongarès, ubicada al barri del Castell de Budapest a pocs metres de l'església de San Matias.

Al laberint de passadissos que el componen es poden veure exposats i llestos per a la seva venda més de 80 tipus de vins que es poden provar lliurement.

22 zones vinícoles repartides pel territori hongarès, gairebé totes més a l'oest del país, ens mostren una gran varietat de vins, blancs, negres, rosats, caves i els famosos dolços de Tokaj, que està a 200 km de Budapest i fa frontera amb Ucraïna i Eslovàquia.

El personal del museu és molt atent, ens van preparar un tast i vam poder degustar 6 tipus de vi, els blancs amb bóta, ens van sorprendre bastant pel seu caràcter i personalitat, molt marcat per aquest pas per fustes nobles.Als negres encara els queda un llarg recorregut, no és país de molta calor, fins a -18 º a l'hivern i uns 25 º estiu, però, segons ens van estar explicant s'està notant molt en Hongria el canvi climàtic, aquests últims anys + 35 º de temperatura alguns dies d'estiu, una cosa impensable fa alguns anys i que beneficiarà molt a la vinya.Els dolços de Tokaj, Furmint, Muscat Lunel i Aszú, són els tres tipus de varietat que vam provar de vins dolços, que anem a comptar d'ells, excepcionals!!!

Queda pendent un recorregut per Tokaj i els seus països veïns que segur ens sorprendrà gratament.

No hay comentarios: