miércoles, 5 de noviembre de 2008

[ VISITA AL EMPORDÀ ]

El día 18 de noviembre los miembros de la Terrassa del Vi hicimos una visita a la bodega Vinyes dels Aspres en la D.O. Empordà.
Nos recibió David Molas que hizo de anfitrión durante la visita. La bodega se encuentra en el municipio de Cantallops en el Alt Empordà, en las estribaciones del macizo de la Albera, un territorio a los pies del Pirineo mediterráneo. Disponen de unas 30 hectáreas de viñedo propio con una media de edad de treinta años, repartidas entre las variedades: garnacha (blanca, roja y negra), cariñena, cabernet sauvignon, syrah y merlot; el terreno es de componente granítico y pizarroso, bastante parecido al Priorato.
Elaboran siete vinos distintos: un blanco con fermentación en barrica (Blanc dels Aspres), un tinto joven (Oriol), dos tintos con crianza (Negre dels Aspres y el buque insignia de la bodega S’alou) y tres dulces (Vi de pauses, Negre de pauses y Bac de les Ginesteres, este ultimo quizás el más significativo de los dulces por su elaboración durante 54 meses a la intemperie en recipientes de vidrio de 20 litros).
En conjunto producen 40.000 botellas de cosecha.
Para acabar la jornada nada mejor que una comida en Banyoles en el Restaurante Ca l’Arpa, El Rebost d’en Pere.
Resumiendo, un día más de aprendizaje, ya que cada bodega que visitamos nos aporta algo nuevo.

El dia 18 de novembre els membres de la Terrassa del Vi va fer una visita al celler Vinyes dels Aspres en la D.O. Empordà.
Ens va rebre David Moles que va fer d'amfitrió durant la visita. El celler es troba en el municipi de Cantallops en l'Alt Empordà, en les estribacions del massís de la Albera, un territori als peus del Pirineus mediterrani. Disposen d'unes 30 hectàrees de vinyer propi amb una mitjana d'edat de trenta anys, repartides entre les varietats: garnacha (blanca, vermella i negra), carinyena, cabernet sauvignon, syrah i merlot; el terreny és de component granític i pizarroso, bastant semblança al Priorato.
Elaboren set vins diferents: un blanc amb fermentació en barrica (Blanc dels Aspres), un tinto jove (Oriol), dos tints amb criança (Negre dels Aspres i el vaixell almirall del celler S’alou) i tres dolços (Vi de pauses, Negre de pauses i Bac dels Ginesteres, aquest ultimo potser el més significatiu dels dolços per la seva elaboració durant 54 mesos a la intempèrie en recipients de vidre de 20 litres).
En conjunt produeixen 40.000 ampolles de collita.
Per a acabar la jornada gens millor que un menjar a Banyoles en el Restaurant Ca l’Arpa, El Rebost d’en Pere. Resumint, un dia més d'aprenentatge, ja que cada celler que visitem ens aporta alguna cosa de nova.




No hay comentarios: