martes, 18 de noviembre de 2008

[ CATA ESCUMOSOS "CAVES" ]

El dijous dia 13 d'aquest novembre vam fer el tast del mes, tocava Escumosos "Caves", vam tenir de convidat a Bruno Colomer, actualment Director Enològic del Grup Codorniu i que compta amb una dilatada experiència en el sector. Parlem del procés d'elaboració tradicional però vam conèixer diferents tècniques en l'elaboració com la utilització de la fermentació Maloláctica en vins base blancs. El tast va ser ampli de contingut i de sensacions. Es fa estrany pensar que sobre aquests vins s'hagi de fer una altra fermentació i després puguin viure llargues criances.

Introducció de la Tast:
- Vi base Chardonnay per a l'elaboració de cava amb "Maloláctica"
- Vi base Chardonnay per a l'elaboració de cava sense "Maloláctica"
- Vi base pinot noir per a l'elaboració de cava rosat.

Tast a cegues:
- Cava Santa Mònica Brut Nature (marca blanca registrada).
- Krypta d'Agustí Torelló Mata
- Celler Batlle de Gramona
- Manuel Raventós de Raventós i Blanc
- Cuvée Maria Cristina de Codorniu
- Gran Cuvée de Roger Goulart
- Agusti Vilaret de Mont-Ferrant
- Milesimé de Juve i Camps
- Turó d'en Mota de Recadero
- Brut Réserve de Taittinger

Per sopar:
- Berta Bouzy de Mont-Ferrant Magnum

El jueves día 13 de este noviembre hicimos la cata del mes, tocaba Espumosos “Cavas”, tuvimos de invitado a Bruno Colomer, actualmente Director Enológico del Grupo Codorniu y que cuenta con una dilatada experiencia en el sector. Hablamos del proceso de elaboración tradicional pero conocimos diferentes técnicas en la elaboración como la utilización de la fermentación Malolactica en vinos base blancos. La cata fue amplia de contenido y de sensaciones. Se hace extraño pensar que sobre esos vinos se tenga que realizar otra fermentación y luego puedan vivir largas crianzas.

Introducción de la Cata:
- Vino base Chardonnay para la elaboración de cava con Maloláctica
- Vino base Chardonnay para la elaboración de cava sin Maloláctica
- Vino base Pinot Noir para la elaboración de cava rosado.

Cata a ciegas:
- Cava Santa Mónica Brut Nature (marca blanca registrada).
- Krypta de Agustí Torellò Mata
- Celler Batlle de Gramona
- Manuel Raventós de Raventós i Blanc
- Cuvée María Cristina de Codorniu
- Gran Cuvée de Roger Goulart
- Agusti Vilaret de Mont-Ferrant
- Milesimé de Juve y Camps
- Turó d’en Mota de Recadero
- Brut Réserve de Taittinger

Para la cena:
- Berta Bouzy de Mont-Ferrant Magnum


No hay comentarios: