domingo, 12 de octubre de 2008

[ CATA DE BLANCS DEL NORD D'EUROPA ]

Nico James va ser el gran convidat d'aquesta cata “Vins de Alsacia, Alemanya i Àustria, ell ens va donar una classe magistral dels grans vins blancs que s'elaboren en el nord d'Europa.
Mitjançant una presentació en vídeo projecció, Nico ens va explicar al detall com es conrea, recol·lecta i s'elaboren aquests grans vins.
La zona de Mosel·la (riu de 180km que creua França, Luxemburg i Alemanya) ens va sorprendre, com les vinyes són conreades en zones gairebé escarpades ,on en alguns casos hi ha fins a pendents del 70%, la recol·lecció totalment artesana de raïm Riesling que ens proporciona en un any fins a set varietats distintes de vi amb la mateixa varietat.
Paratges de somni, són els quals ens deixen veure els diferents “terroir”, fins a 16 tipus diferents trobem en Ribeauvillé en Alsacia, les grans Terrasses de Kamptal a Àustria i la història romànica de Bernkastel - Treveris (ciutat de Karl Marx).
Champagnes, secs, semi-dolços i els grans de la nit, els dolços.
Aquesta va ser la llista de vins catats, destacant una sorpresa que Nico ens tenia reservada per al final, una edició limitada de 350 ampolles.
Com no destacar el menú degustació que preparen sempre amb cura els cuiners de la Terrassa del Museu, la nostra seu i que mai ens deixa indiferents.

APERITIU
Ribeauvillé Riesling Grand Cru (Kirchberg) 2003
Champagne Gonet Brut Blanc de Blancs

CATA
Mönchhof Riesling Ürz. Würzgarten Trocken 2007
Kallfelz Selekt. Hochgewächs Riesling Trocken 2007
Römerkelter Riesling Halbtrocken 2005 St. Urbanshof Riesling 2007
Christoffel Erben Erdener Treppchen 2003
Spätlese Christoffel Erben Ürziger Würzgarten 2006 Auslese **

POSTRES
Waldschütz Grüner Veltliner Eiswein 2003
Waldschütz Beerenauslese 2006 (Riesling/Chardonnay)

VI SORPRESA
Urziger Wurzgarten Trockenbeerenauslese 2005.

Una nit difícil de repetir i que des de La “Terrassa del Vi” agraïm a Nico.



Nico James fue el gran invitado de esta cata “Vinos de Alsacia, Alemania y Austria , él nos dio una clase magistral de los grandes vinos blancos que se elaboran en el norte de Europa.
Mediante una presentación en video proyección Nico nos explico al detalle como se cultiva, recolecta y se elaboran estos grandes vinos.
La zona de Mosela (rio de 180km que cruza Francia, Luxemburgo y Alemania) nos sorprendió, como las viñas son cultivadas en zonas casi escarpadas, donde en algunos casos hay hasta pendientes del 70%, la recolección totalmente artesanal de uva Riesling que nos proporciona en un año hasta siete variedades distintas de vino con la misma variedad.
Parajes de ensueño son los que nos dejan ver los diferentes “terroir”, hasta 16 tipos diferentes encontramos en Ribeauvillé en Alsacia, las grandes Terrazas de Kamptal en Austria y la historia románica de Bernkastel - Treveris (ciudad de Karl Marx).
Champagnes, secos, semi-dulces y los grandes de la noche, los dulces.
Esta fue la lista de vinos catados, destacando una sorpresa que Nico nos tenía reservada para el final, una edición limitada de 350 botellas.
Como no destacar el menú degustación que preparan siempre con esmero los cocineros de la Terrassa del Museu, nuestra sede y que nunca nos deja indiferentes.

APERITIVO
Ribeauvillé Riesling Grand Cru (Kirchberg) 2003

Champagne Gonet Brut Blanc de Blancs

CATA
Mönchhof Riesling Ürz. Würzgarten Trocken 2007
Kallfelz Selekt. Hochgewächs Riesling Trocken 2007
Römerkelter Riesling Halbtrocken 2005St. Urbanshof Riesling 2007
Christoffel Erben Erdener Treppchen 2003
Spätlese Christoffel Erben Ürziger Würzgarten 2006 Auslese **

POSTRE
Waldschütz Grüner Veltliner Eiswein 2003

Waldschütz Beerenauslese 2006 (Riesling/Chardonnay)

VINO SORPRESA
Urziger Wurzgarten Trockenbeerenauslese 2005

Una noche difícil de repetir y que desde “La Terrassa del Vi” agradecemos a Nico.


1 comentario:

Massitet dijo...

Estimats, estimades:
Us deixem aquest comentari per fer-vos saber que t'hem inclòs en el llistat de blocs d'enogastronomia en català que fem al bloc Olleta de verdures.
Si creieu que no heu de ser-hi ens ho dius, val? Que ens agrada tenir el vistiplau de la gent que linkem...

Salut!