lunes, 22 de septiembre de 2008

[ CATA HOMENATGE FRANCISCO HOYA ]

Enormement feliços: així vam estar i estem els components de la Terrassa del Vi, per l'èxit de la Cata Homenatge a Francisco Hoya, qui va morir d'un sobtat infart el 3 de Setembre del 2007, i a qui se li ha volgut rendir un senzill i emotiu homenatge organitzant aquesta cata, sent el seu fill un dels components del nostre grup. La vetllada va acompanyar des del primer moment, ja que el clima ens va ajudar a poder desenvolupar part de l'esdeveniment en la terrassa del Museu mNACTEC a l'aire lliure i els convidats van complir amb escreix les expectatives creades. Quim Vila i Paco Higón, dos dels grans "mestres" del vi a Espanya, ens van acompanyar en aquesta màgica nit i van donar motiu a que totes les persones allí presents intercanviessin comentaris sobre els vins catats i altres assumptes relacionats amb la vinya.

Parlant ja dels detalls de la nit, es va començar amb l'aperitiu, que va ser acompanyat de Manzanilla La Bota nº 8 Las Cañas, per a que posteriorment la periodista i companya Estrella Núñez fes la presentació de l'Associació i expliqués el motiu de l'homenatge a Francisco Hoya als convidats i premsa que van acudir a cobrir l'acte, amb el corresponent "photocall".

Seguidament passem a la cata, on es van fer els tres cara a cara. Els dos primers van ser blancs de la varietat Sauvignon Blanc un de França (Alphonse Mellot) i l’altre de Nova Zelanda (Te Mata) presentats per Paco Higón. Quim Vila a continuació, va prosseguir els altres dos cara a cara, que van ser Torbreck d'Austràlia contra Jaboulet de França ambdós tints de la varietat syrah. I finalment, les dues grans joies: Chateau Pontet Canet contra Viader, de França i Califòrnia respectivament, que ens van deixar meravellats a tots els assistents.

Posteriorment, es va iniciar el sopar que es va maridar amb una Cava català Mont-Ferrant Brut Rose magnum, un vi blanc de Ribeiro: Emilio Rojo, i un tint del famós bodeguer Peter Sisseck, Quinta Sardonia 2005 en magnum per a major gaudi, sent aquests dos últims catats a cegues, donant joc durant la vetllada per a saber qui podia endevinar-lo. Per a acabar les postres es van maridar amb un Porto Vintage dels cellers Niepoort de Portugal.

Al acabar el sopar i com a tancament, Paco Hoya fill de l'homenatjat va donar les gràcies a tots els companys, amics i patrocinadors per l'èxit, recordant amb algun d'ells com hagués gaudit el seu pare en un dia així, i esperant repetir-lo el pròxim any en les mateixes dates i amb uns padrins com els que vam tenir.


Enormemente felices: así estuvimos y estamos los componentes de la Terrassa del Vi, por el éxito de la Cata Homenaje a Francisco Hoya, quien falleció de un repentino infarto el 3 de Septiembre del 2007, y a quien se le ha querido rendir un sencillo y emotivo homenaje organizando esta cata, siendo su hijo uno de los componentes de nuestro grupo. La velada acompañó desde el primer momento, ya que el clima nos ayudó a poder desarrollar parte del evento en la terraza del Museu mNACTEC al aire libre y los invitados cumplieron con creces las expectativas creadas. Quim Vila y Paco Higón, dos de los grandes "maestros" del vino en España, nos acompañaron en esta mágica noche y dieron pie a que todas las personas allí presentes intercambiaran comentarios sobre los vinos catados y otros asuntos relacionados con la vid.


Hablando ya de los detalles de la noche, se comenzó con el aperitivo, que fue acompañado de Manzanilla La Bota nº 8 Las Cañas, para que posteriormente la periodista y compañera Estrella Núñez hiciera la presentación de la Asociación y explicara el motivo del homenaje a Francisco Hoya a los invitados y prensa que acudió a cubrir el acto, con el correspondiente "photocall".

Seguidamente pasamos a la cata, donde se hicieron los tres cara a cara. Los dos primeros fueron blancos de la variedad Sauvignon Blanc uno de Francia (Alphonse Mellot) y otro de Nueva Zelanda (Te Mata) presentados por Paco Higón. Quim Vila a continuación, prosiguió los otros dos cara a cara que fueron Torbreck de Australia contra Jaboulet de Francia ambos tintos de la variedad shiraz. Y por último, las dos grandes joyas: Chateau Pontet Canet contra Viader, de Francia y California respectivamente, que nos dejaron maravillados a todos los asistentes.

Posteriormente, se inició la cena que maridó con una Cava catalán Mont-Ferrant Brut Rose magnum, un vino blanco de Ribeiro : Emilio Rojo, y un tinto del famoso bodeguero Peter Sisseck que se llama Quinta Sardonia 2005 en magnum para mayor disfrute, siendo estos dos últimos a ciegas y dando juego durante la velada para saber quien podía adivinarlo. Para acabar el postre maridó con un Porto Vintage de las bodegas Nieeport de Portugal.

Al acabar la cena y como cierre, Paco Hoya hijo del homenajeado dio las gracias a todos los compañeros, amigos y patrocinadores por el éxito, recordando con alguno de ellos cómo hubiera disfrutado su padre en un día así, y esperando repetirlo el próximo año en las mismas fechas y con unos padrinos como los que tuvimos.

S'adjunta el llistat de vins catats amb varietat i anyada.

Se adjunta el listado de vinos catados con variedad y añada.

- Manzanilla La Bota nº 8 Las Cañas.

- Alphonse Mellot La Mousiere 2007 (Loira) Sauvignon Blanc 100%
- Te Mata Woodthorpe 2007 (New Zealand) Sauvignon Blanc 100%
- Jaboulet Hermitage La petite Chapelle 2005 (Cote du Rhone) Syrah 100%
- Torbreck The Struie 2003 (Australia) Syrah 100%
- Chateau Pontet Canet 2005 (Bordeaux) Cabernet Sauvignon, Merlot y Cabernet Franc.
- Viader 2002 (California) Cabernet Franc y Cabernet Sauvignon.
- Niepoort Vintage Secundum 2003 (Porto)

No hay comentarios: