martes, 28 de febrero de 2012

[ JUMILLA UN ABANS I UN DESPRES ]


Hi ha records que sempre són presents es queden gravats i encara que passi molt de temps els podem descriure amb tot detall.
Els records d' un nen, quan en vacances, Setmana Santa o fins i tot algunes Nadal durant aquell interminable viatge al poble de moltes hores i arribaves a una carretera d' un poble on es parava tot el món (alguna cosa que per a un nen no tenia sentit ) i sortia de les botigues amb les sevas garrafetes, cotxes de particulars, autocars etc ...
Més tard vaig saber que aquell poble era Jumilla i ningú passava per aquesta zona sense comprar aquest vi tan particular i que ja alguna cosa tenia quan era visita obligatòria.
Amb els anys alguns nens dels que vam veure això any rere any també vam caure en l'encís d'aquesta zona però amb uns vins molt diferents i pels que sento un afecte especial i senzillament tocava fer un petit homenatge. Que us puc dir d'aquesta Monastrell ......
Hi ha un predomini dels vins de Joan Gil però em sap greu aquesta petita debilitat ens la podem permetre ja que podem triar.

En primer lloc es va provar Animic 2010 (ara Joan Gil Moscatell sec) Moscatell de gra menut un vi sec, fruita fresca i bona acidesa, curiós i diferent per a tot el grup.
Després Carchelo Serventa 2008 un vi que recull la seva qualitat preu d'una forma elegant, una sorpresa per a tots.
En tercer lloc es va provar Juan Gil 18 mesos aquesta dolçor de la Monastrell ja comença a seduir a tots.
Més tard va arribar un dels carismàtics i que en general per al grup va triomfar Clio 2007 (Cellers El Niu) finor, elegància, potència, carnós etc ...
Passem a un Peu Franco 2006 de Casa Castell, l'únic tint monovarietal de Monastrell del tast, que dir més d' una varietat que ens va agradar a tots.
El vi final El Niu 2008 (cellers El Niu) totes les coses bones d'aquest celler ficat en una ampolla, res més a dir.
Finalment aquest dolç que no pot faltar en les nostres cates en aquest cas Olivares Dolç Monastrell per a alguns un dels millors dolços negres espanyols.
Ens deixem molt i molt bo d' una zona amb més representació però poder triar és el que té no sempre es pot provar tot ...

Hay recuerdos que siempre están presentes se quedan grabados y aunque pase mucho tiempo los podemos describir con todo detalle.
Los recuerdos de un niño, cuando en vacaciones, Semana Santa o incluso algunas Navidades durante aquel interminable viaje al  pueblo de muchísimas horas y llegabas a una carretera de un pueblo en el que se paraba todo el mundo (algo que para un niño no tenia sentido) y salía de las tiendas con sus garrafitas, coches de particulares, autocares etc … 
Mas tarde supe que aquel pueblo era Jumilla y nadie pasaba por esta zona sin comprar ese vino tan particular y que ya algo tenía cuando era visita obligatoria.
Con los años algunos niños de los que vimos esto año tras año también caímos en el embrujo de esta zona pero con unos vinos muy diferentes y por los que siento un cariño especial y sencillamente tocaba hacer un pequeño homenaje. Que os puedo decir de esa Monastrell ……
Hay un predominio de los vinos de Juan Gil pero lo siento esta pequeña debilidad nos la podemos permitir ya que podemos elegir.

En primer lugar se probó Animic 2010 (ahora Juan Gil Moscatel seco) Moscatel de grano menudo un vino seco, fruta fresca y buena acidez, curioso y diferente para todo el grupo.
Después Carchelo Sierva 2008 un vino que recoge su calidad precio de una forma elegante, una sorpresa para todos.
En tercer lugar se probó Juan Gil 18 meses esa dulzura de la Monastrell ya empieza a seducirnos a todos.
Más tarde llego uno de los carismáticos y que en general para el grupo triunfó Clio 2007 (Bodegas El Nido) finura, elegancia, potencia, carnoso etc…
Pasamos a un Pie Franco 2006 de Casa Castillo, el único tinto monovarietal de Monastrell de la cata, que decir más de una variedad que nos gustó a todos.
El vino final El Nido 2008 (bodegas El Nido) todo lo bueno de esta bodega metido en una botella, nada más que decir.
Por último ese dulce que no puede faltar en nuestras catas en este caso Olivares Dulce Monastrell para algunos uno de los mejores dulces tintos españoles.
Nos dejamos mucho y muy bueno de una zona con más representación pero poder elegir es lo que tiene no siempre se puede probar todo…


 

No hay comentarios: