domingo, 13 de noviembre de 2011

[ 5º ANIVERSARI CUINA VALLÈS‏ ]

Acudim encantats a la invitació del col·lectiu CUINA VALLÈS el 24 d'Octubre en el Restaurant Ca Piqué (Montcada i Reixac), per celebrar el seu 5º Aniversari .

Darrere del lema:” ja fa 5 anys que fem bullir l'olla “ hi ha molt treball, perseverança darrere dels fogons i el ressorgir dels productes autòctons del valls, com l'oli de Becaruda, els cigrons del valls o el vi blanc Martialis elaborat amb la varietat Macabeu.

Aquest treball va quedar reflectit en el suculent menú que van preparar en aquest exclusiu sopar i que vam poder degustar de la mà dels millors xefs del vallès.

Es va començar en una sala annexa amb diversos aperitius i vins de forma informal i molt propera als cuiners, una fantàstica manera de poder comentar la trajectòria d'aquests cinc anys amb molts d'ells.

El llistat d'aperitius va ser extens i ja ens avançava que la vetllada seriosa de gran nivell:

Aperitius:
1. Crema de carabassa amb saltejat de bolets i castanyes
2. Farciment de cua amb saltejat de camagrocs i trinxat de col
3. Snack de figues amb parmesano reggiano i pernil ibèric
4. Cap i pota de Corpus amb all i oli
5. Mongetes del Ganxet de Ca Casamada amb oli d'Ullastrell
6. Cigrons petits amb foie, colinabo ecològic de Ca Pelacs i boniato
7. Terrina de foie amb pits de monja i reducció de mistela de SQV

Una vegada acabada la tanda d'excel·lents aperitius i situats en taules rodones en una gran sala del Restaurant, Carles Calsina xef del Garbi de Castellar del Valls, va anar l'encarregat d'obrir la cerimònia amb una valoració d'aquests 5 anys i recordant els primers passos del col·lectiu i els grans avanços realitzats durant aquesta trajectòria.

Després d'un efusiu aplaudiment va començar el ball amb 4 plats i 2 postres :
Sopar:
8. Carxofa confitada amb rovell d'ou ecològic de la
Roca (Cava Rosat Codorniu Pinot Noir)
9. Terrina de butifarra i bolets
(Vi blanc Idoia)
10.Morro de bacallà al pil pil de fongs de Sant Llorenç del Munt
(Vi blanc Martialis)
11.Perdiu guisada amb verdures i fetge d'ànec
(Vi negre Prior Scala Dei)
Postres:
12.Formatge cendrat amb mató d'Ullastrell i codony
13.Crema de iogurt, maduixes i gelat de xocolata blanca
(Moscato Mas Ferrant Curial)

El primer plat de carxofa i rovell d'ou, va destacar per la seva varietat de textures.

Destacar el bacallà de Ca Ráfols amb una cremosidad espectacular i la perdiu amb una cocció impecable, a més destacar el maridatge de vins, on un encertat Martialis va acompanyar excel·lentment el peix i un prior de Scala Dei perfecte per a la caça.

Les postres també van tenir el seu protagonisme, en aquest cas, formatge cendrat, mató i codony i una crema de iogurt, maduixes i xocolata blanca maridat amb el sempre fresc i afruitat Curial de Montferrant un Moscato d´asti que sempre triomfa.

Un sopar digne de reis on va haver-hi més d'un que desgraciadament va arribar exhaust a les postres. Amb els cafès de rigor, van sortir en escena els protagonistes de la nit, els xefs de Cuina Vallès que van entaular conversa amb els presents a l'acte.

Desitgem i esperem que Cuina Vallès continuï triomfant i que pugueu de nou fer-nos participi en el 10º Aniversari, salut.

Acudimos encantados a la invitación del colectivo CUINA VALLÈS el 24 de Octubre en el Restaurante Can Piqué (Montcada i Reixac), para celebrar su 5º Aniversario .

Detrás del lema :” ja fa 5 anys que fem bullir l'olla “ hay mucho trabajo, perseverancia detrás de los fogones y el resurgir de los productos autóctonos del valles, como el aceite de Becaruda, los garbanzos del valles o el vino blanco Martialis elaborado con la variedad Macabeu.

Ese trabajo quedó reflejado en el suculento menú que prepararon en esta exclusiva cena y que pudimos degustar de la mano de los mejores chefs del vallés.

Se comenzó en una sala anexa con varios aperitivos y vinos de forma informal y muy cercana a los cocineros, una fantástica manera de poder comentar la trayectoria de estos cinco años con muchos de ellos.

El listado de aperitivos fue extenso y ya nos avanzaba que la velada seria de gran nivel:

Aperitivos:
1. Crema de calabaza con salteado de setas y castañas
2. Relleno de rabo con salteado de camagrocs y trinxat de col
3. Snack de higos con parmesano reggiano y jamón ibérico
4. Cap i pota de Corpus con all i oli
5. Alubias del Ganxet de Can Casamada con aceite de Ullastrell
6. Garbanzos pequeños con foie, colinabo ecológico de Can Pelacs y boniato
7. Terrina de foie con tetas de monja y reducción de mistela de SQV

Una vez acabada la tanda de excelentes aperitivos y ubicados en mesas redondas en una gran sala del Restaurante, Carles Calsina chef del Garbi de Castellar del Vallès, fue el encargado de abrir la ceremonia con una valoración de estos 5 años y recordando los primeros pasos del colectivo y los grandes avances realizados durante esta trayectoria.

Tras un efusivo aplauso comenzó el baile con 4 platos y 2 postres :

Cena:
8. Alcachofa confitada con yema de huevo ecológico de la Roca
(Cava Rosado Codorniu Pinot Noir)
9. Terrina de butifarra y setas
(Vino blanco Idoia)
10.Morro de bacalao al pil pil de hongos de Sant Llorenç del Munt
(Vino blanco Martialis)
11.Perdiz guisada con verduras e hígado de pato
(Vino tinto Prior Scala Dei)
Postres:
12.Queso cendrat con requesón de Ullastrell y membrillo
13.Crema de yogurt, fresas y helado de chocolate blanco
(Moscato Mas Ferrant Curial)

El primer plato de alcachofa y yema de huevo, destacó por su variedad de texturas.

Destacar el bacalao de Can Ráfols con una cremosidad espectacular y la perdiz con una cocción impecable, además destacar el maridaje de vinos, donde un acertado Martialis acompañó excelentemente el pescado y un prior de Scala Dei perfecto para la caza.

Los postres también tuvieron su protagonismo, en este caso, queso cendrat, requesón y membrillo y una crema de yogurt, fresas y chocolate blanco maridado con el siempre fresco y afrutado Curial de Montferrant un Moscato d´asti que siempre triunfa.

Una cena digna de reyes donde hubo más de uno que desgraciadamente llego exhausto a los postres. Con los cafés de rigor, salieron en escena los protagonistas de la noche, los chefs de Cuina valles que entablaron conversación con los presentes al acto.

Deseamos y esperamos que Cuina Vallès continúe triunfando y que podáis de nuevo hacernos participe en el 10º Aniversario,salud.No hay comentarios: