domingo, 19 de abril de 2009

[ CATA VINS DE PORTUGAL ]

Nova cata en La Terrassa del Vi, aquesta vegada els protagonistes van ser els vins de Portugal, vins desconeguts per a la majoria d'afeccionats però amb un potencial de creixement extraordinari.
El major encert dels bodeguers portuguesos va ser mantenir les seves varietats autòctones i no seguir la moda de plantar varietats internacionals. La seva Touriga Nacional és un raïm que no té gens que envejar a altres internacionals, aporta color, acidesa i molta aroma especialment notes florals de violeta, en aquest raïm estan basats molts dels vins estrella del Douro.
En aquesta cata el convidat va ser Mannel Serrano coneixedor dels vins de Portugal i amic de diversos integrants del grup de cata. Sense oblidar a l'ànima de la cata pel seu assessorament, Antoliano Davila.

Els vins catats van ser:

- Niepoort Redoma Branco Reserva 2006
- Campolargo 2005
- Quinta do Crasto Touriga Nacional 2005
- Esporao Private Selecció Garrafeira Tinto 2004
- Niepoort Batuta 2005
- Quinta do Forest D’Oiro Reserva 2004
- Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa 2005.

En les postres es va obrir un PX de Ximénez Spinola.

Nueva cata en La Terrassa del Vi, esta vez los protagonistas fueron los vinos de Portugal, vinos desconocidos para la mayoría de aficionados pero con un potencial de crecimiento extraordinario.
El mayor acierto de los bodegueros portugueses fue mantener sus variedades autóctonas y no seguir la moda de plantar variedades internacionales. Su Touriga Nacional es una uva que no tiene nada que envidiar a otras internacionales, aporta color, acidez y mucho aroma especialmente notas florales de violeta, en esta uva están basados muchos de los vinos estrella del Douro.
En esta cata el invitado fue Mannel Serrano conocedor de los vinos de Portugal y amigo de varios integrantes del grupo de cata. Sin olvidar al alma de la cata por su asesoramiento, Antoliano Davila.

Los vinos catados fueron:

- Niepoort Redoma Branco Reserva 2006
- Campolargo 2005
- Quinta do Crasto Touriga Nacional 2005
- Esporao Private Selección Garrafeira Tinto 2004
- Niepoort Batuta 2005
- Quinta do Monte D’Oiro Reserva 2004
- Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa 2005

En el postre se abrió un PX de Ximénez Spinola.
No hay comentarios: