miércoles, 28 de enero de 2009

[ CATA CELLER MAYOL VITICULTORS ]

Volem donar les gràcies al celler del Priorat Mayol Viticultors per donar-nos l'oportunitat de conèixer els seus vins, Brogit 2205 i Roser 2007. El Brogit 2005 és un vi típic del Priorat, el que potser ens és tan normal és la seva composició:

50% Garnacha
20% Cabernet
15% Syrah
10% Cariñena
5% Merlot

És d'un color cirera d'intensitat mitja amb rivets granats en nas, en principi espanta un poc per la seva alta graduació, després s'obre i dóna pas a la fruita vermella (cirera en licor) i a la mineralitat, és llaminer. En boca té una bona entrada, és carnós, amb cos, una mica aspre, lleugera astringència amb un final càlid. Se li noten els 15º però és dolç i llarg. Millor en boca que en nas.

El vi blanc del celler és un coupage de Macabea 96% i Garnacha blanca 4%, sense saber la composició sembla que hi ha més Garnacha. És de color groc palla, una mica daurat, en nas se li treu moltes notes làcties, iogurts, fruita tropical, plàtan. És cremós i d'intensitat mitja, en boca és potent, molt bé equilibrat a pesar de l'alt grau (14,5º), molt agradable de beure. És mineral i l'acidesa està molt bé integrada, té un final llarg.

En general ha agradat mes el blanc que el tinto.
Queremos dar las gracias a la bodega del Priorato Mayol Viticultors por darnos la oportunidad de conocer sus vinos, Brogit 2205 y Roser 2007. El Brogit 2005 es un vino típico del Priorato, lo que quizás nos es tan normal es su composición:

50% Garnacha
20% Cabernet
15% Syrah
10% Cariñena
5% Merlot

Es de un color cereza de intensidad media con ribetes granates en nariz, en principio asusta un poco por su alta graduación, luego se abre y da paso a la fruta roja (cereza en licor) y a la mineralidad, es goloso. En boca tiene una buena entrada, es carnoso, con cuerpo, algo áspero, ligera astringencia con un final cálido. Se le notan los 15º pero es dulce y largo.Mejor en boca que en nariz.

El vino blanco de la bodega es un coupage de Macabea 96% y Garnacha blanca 4%, sin saber la composición parece que hay más Garnacha.Es de color amarillo pajizo, algo dorado, en nariz se le saca muchas notas lácteas, yogures, fruta tropical, plátano. Es cremoso y de intensidad media, en boca es potente, muy bien equilibrado a pesar del alto grado (14,5º), muy agradable de beber. Es mineral y la acidez está muy bien integrada, tiene un final largo.

En general ha gustado mas el blanco que el tinto.


No hay comentarios: