martes, 19 de abril de 2011
[Desafiament per parelles…La Terrassa del Vi]
Hi ha vins tastats en la Terrassa del Vi… antològics, això és sabut que cadascun de nosaltres ens motivem per donar a la resta el millor, per a això fem els tastos i les vam mostrar a tot aquell interessat en aquesta bonica afició.
Sempre parlem de les qualitats del vi…però avui vull parlar de la humanitat dels meus companys, Tots estem d'acord i tenim clar que el vi és…diguem l'excusa de les nostres trobades, encara que actua amb un paper secundari…on el protagonista és cadascun dels components d'aquest grup, els nostres convidats i les nostres respectives parelles que “gairebé” sempre recolzen les nostres iniciatives i comprenen el significat dels nostres tastos.
Espero no avorrir a ningú, som normalets i estem aprenent, quan publiquem, està en nostre animo, donar-vos a conèixer nostre procedir si un altre interès que el de gaudir del vi, i com és normal fer una valoració del tast.
Vaig a entrar en els vins tastas que van ser 8. en primer lloc traiem els blancs després negres i dos “dolços” aquests els entrecomillo perquè un d'ells no sobrepassa el 50 o 60 % de sucre i amb una acidesa mordaç assemblava a un preescolar entremaliat…ara són (hiperactius) jajaja, això solament és un comentari sense maldat i amb un respecte tremend cap a aquest tema.
I ara anem a comentar:
1º I com benvinguda un Champagne Bollinger Gran Anne 00…no és difícil comentar aquesta petita joia, ja que es tracta d'un espumós, amb una riquesa en nas que ens recorda el briosche torrat i fruita seca, amb pas sedós i amb caràcter per boca donant alegria i festa al paladar, amb un carbònic fi i un lleuger toc vinós.
2º Un Costers del Segre…EKAN 2010 de Castell d’Encus, inconfusible aroma fruitera, notes netes a les varietats i com no aquesta riesling descarada donant lleugeres notes neumàtiques amb una nítida càrrega mineral (pedernal) en nas. En boca destaca la tallant acidesa i un recorregut mitjà amb records florals, amb un pas cremós.
3º Enate U 2003 Mereix gastar-se el que val aquest vi? Segurament no…però a la vista dels resultats tan de bo pogués canviar alguns dels quals tinc, per una altra ampolla igual. Daurat avançant cap a l'ambre color amb cert cansament…en nas fruita seca, records torrats garrapinya i flors blanques, mineral amb una elegant Chardonnay, el seu pas interminable sec, varietal, amb chicha ai que records borgoñones, que valenta acidesa i que persistència ens regala aquest daurat vi.
4º Aquí si anem a la Borgoña de la mà d'aquest Volnay 1er Cru Els Brouillards 2003 típica Pinot Noir, crec que aquest vi estava cantat tant la varietat com la seva procedència, de color baix donant inicials detalls tancats en nas, passant després cap a unes aromes alguna cosa llaminers, amb presència de fruita vermella compotada i lleugers torrats, en boca una minvada acidesa que encara manté la forma, saborós amb notes dolces, bon recorregut amb una lleugera falta de brío.
5º Ara viatgem a Portugal per assaborir un colós que segueix viu Charme Nieport 2002, cobert mantenint el tipus traient en nas un recital de records confitats de fruita negra, xocolata, tabac i un humus que t'acaricia i t'estimula el nas, la seva boca és llaminera amb notable acidesa i un comportament exemplar rodó i equilibrat, maratoniano en el seu recorregut i un record perenne.
6º El Vega Sicília, la beguda dels reis d'Espanya, és un dels vins més simbòlics del món. (Robert Parker), bé aquí podia dir que aquest celler despunta i la veig amb futur,jajaja, dic això per les passions que aixeca el vi i mai millor que un tast a cegues d'onze companys per situar aquest vi, que en línies generals va ser al costat del Enate Un els mes aclamats. Aquest Magnum del 96. Dotat d'una capa coberta, ens llisca en nas un caràcter especiat de baixa muntanya i fruita compotada, cuirs, tabac i ombria amb un terrer mineral, en boca és un colós dens i alhora sedós, aportant records madurs amb molt recorregut i un gran record un vinàs.
7º Dr. Burklin- wolf Pechsteim Ausles “R” 1989, admirable el comportament davant uns formatges en oli d'oliva… un vi veterà, àdhuc notable la seva acidesa i continguda càrrega de sucre, les seves notes d'almívar, record pasificat i un lleuger toc mineral van donar pas a un vi amb bona entrada de boca additiu i company fidel per a un ampli recorregut.
8º Vin Sant del Chianti 2001, tastat per primera vegada em va semblar dotat amb una fresca *Malvasia que en unió d'una Trebbiano la qual desconec, ens presenten un vi com he dit fresc saborós d'intens nas de fruita gebrada lleugerament licorós i notes cítriques amb un llarg recorregut, i un record pasificat.
Passem una vetllada amb un bon contingut de vi i…humor, intentem fer arribar a tots la importància de catar en grup, ja que acapares coneixements i comparteixes experiències, absorbeixes matisos i descripcions amb fonament…o amb molta chicha com diria Pepe.
Fins el proper tast
P.D. Recordar que són els vins els que fan fort aquesta passió, però no oblideu la moderació del seu consum
Hay vinos catados en la Terrassa del Vi… antológicos, eso es sabido que cada uno de nosotros nos motivamos para dar al resto lo mejor, para eso hacemos las catas y las mostramos a todo aquel interesado en esta bonita afición.
Siempre hablamos de las cualidades del vino…pero hoy quiero hablar de la humanidad de mis compañeros, Todos estamos de acuerdo y tenemos claro que el vino es…digamos la excusa de nuestros encuentros, aunque actúa con un papel secundario…donde el protagonista es cada uno de los componentes de este grupo, nuestros invitados y nuestras respectivas parejas que “casi” siempre apoyan nuestras iniciativas y comprenden el significado de nuestras catas.
Espero no aburrir a nadie, somos normalicos y estamos aprendiendo, cuando publicamos, está en nuestro animo, daros a conocer nuestro proceder si otro interés que el de disfrutar del vino, y como es normal hacer una valoración de la cata.
Voy a entrar en los vinos catados que fueron 8. en primer lugar sacamos los blancos luego tintos y dos “dulces” estos los entrecomillo porque uno de ellos no sobrepasa el 50 o 60 % de azúcar y con una acidez mordaz semejaba a un preescolar travieso…ahora son (hiperactivos) jajaja, esto solo es un comentario sin maldad y con un respeto tremendo hacia este tema.
Y ahora vamos a comentar:
1º Y como bienvenida un Champagne Bollinger Grande Anne 00…no es difícil comentar esta pequeña joya, ya que se trata de un espumoso, con una riqueza en nariz que nos recuerda el briosche tostado y frutos secos, con paso sedoso y con carácter por boca dando alegría y fiesta al paladar, con un carbónico fino y un ligero toque vinoso.
2º Un Costers del Segre…EKAN 2010 de Castell d’Encus, inconfundible aroma frutal, notas limpias a las variedades y como no esa riesling descarada dando ligeras notas neumaticas con una nítida carga mineral (pedernal) en nariz. En boca destaca la cortante acidez y un recorrido medio con recuerdos florales, con un paso cremoso.
3º Enate Uno 2003 ¿Merece gastarse lo que vale este vino? Seguramente no…pero a la vista de los resultados ojala pudiera cambiar algunos de los que tengo, por otra botella igual. Dorado avanzando hacia el ámbar color con cierto cansancio…en nariz frutos secos, recuerdos tostados garrapiña y flores blancas, mineral con una elegante Chardonnay, su paso interminable seco, varietal, con chicha ¡ay que recuerdos borgoñones, que valiente acidez y que persistencia nos regala este dorado vino.
4º A qui si vamos a la Borgoña de la mano de este Volnay 1er Cru Les Brouillards 2003 típica Pinot Noir, creo que este vino estaba cantado tanto la variedad como su procedencia, de color bajo dando iniciales detalles cerrados en nariz, pasando luego hacia unos aromas algo golosos, con presencia de fruta roja compotada y ligeros tostados, en boca una menguada acidez que todavía mantiene la forma, sabroso con notas dulzonas, buen recorrido con una ligera falta de brío.
5º Ahora viajamos a Portugal para saborear un coloso que sigue vivo Charme Nieport 2002, cubierto manteniendo el tipo sacando en nariz un recital de recuerdos confitados de fruta negra, chocolate, tabaco y un humus que te acaricia y te estimula la nariz, su boca es golosa con notable acidez y un comportamiento ejemplar redondo y equilibrado, maratoniano en su recorrido y un recuerdo perenne.
6º El Vega Sicilia, la bebida de los reyes de España, es uno de los vinos más simbólicos del mundo. (Robert Parker), bueno aquí podía decir que esta bodega despunta y la veo con futuro,jajaja, digo esto por las pasiones que levanta el vino y nunca mejor que una cata a ciegas de once compañeros para situar este vino, que en líneas generales fue junto al Enate Uno los mas aclamados. Este Magnum del 96. Dotado de una capa cubierta, nos desliza en nariz un carácter especiado de bajo monte y fruta compotada, cueros, tabaco y umbría con un terruño mineral, en boca es un coloso denso y a la vez sedoso, aportando recuerdos maduros con mucho recorrido y un gran recuerdo un vinazo.
7º Dr. Burklin- wolf Pechsteim Ausles “R” 1989, admirable el comportamiento ante unos quesos en aceite de oliva… un vino veterano, aun notable su acidez y contenida carga de azúcar, sus notas de almíbar, recuerdo pasificado y un ligero toque mineral dieron paso a un vino con buena entrada de boca aditivo y compañero fiel para un amplio recorrido.
8º Vin Santo del Chianti 2001, catado por primera vez me pareció dotado con una fresca Malvasia que en unión de una Trebbiano la cual desconozco, nos presentan un vino como he dicho fresco sabroso de intensa nariz de fruta escarchada ligeramente licoroso y notas cítricas con un largo recorrido, y un recuerdo pasificado.
Pasamos una velada con un buen contenido de vino y…humor, intentamos hacer llegar a todos la importancia de catar en grupo, ya que acaparas conocimientos y compartes experiencias, absorbes matices y descripciones con fundamento…o con mucha chicha como diría Pepe.
Hasta la próxima cata
P.D. Recordar que son los vinos los que hacen fuerte esta pasión, pero no olvidéis la moderación de su consumo.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario